دبستان شاهد ( پسران ) مازندران _ آمل
آموزشی _ پژوهشی
چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 6:57 بعد از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 چند فعالیت تکمیلی از ریاضی ششم


فایل 1 

فایل 2

فایل 3

فایل 4

 

 


موضوعات مرتبط: ریاضی ششم

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 6:52 بعد از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 

 



پس از نصب نرم افزار با اجرای اولیه ی آن کلمه ی کاربری و رمز عبور در پنجره ای از کاربر پرسیده می شود که جهت ورود ، در جعبه ی نام کاربری وهمچنین کلمه ی عبور،عدد 1 را وارد نمایید.

گروه توسعه ی محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی دانش آموزی

مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش

 

 

 

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 6:49 بعد از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 نرم افزار Smart Class teaching جهت استفاده در کلاس های هوشمند


جهت استفاده  معلمان، دبیران  در کلاس های درس  هوشمند که  از دستگاه ویدئو پروژکشناستفاده می کنند،.با استفاده از برنامه Smart Class teaching می توان همزمان با پخش برنامه های آموزشی در کلاس درس بر روی پرده نمایش، عملیات های خاصی را انجام داد. به عنوان مثال می توان با ابزار قلم آن روی پرده نمایش زیر یک جمله خط کشید و یا برای تاکید بر روی یکمطلب آن را مشخص نمود و دوباره آن را بوسیله پاک کن پاک نمود. و یا اینکه میتوان برای رسم زاویه های ریاضی از نقاله، پرگار، خط کش و گونیا و. .. که جزو ابزارهای برنامه هستند به راحتی استفاده نمود.

برخی از امکانات و قابلیتهای نرم افزار بسیار کاربردی و مفید Smart Class teaching

  • کشیدن خط و نوشتن بوسیله ابزارهای قلم، قلم مو، قلم نورانی، فلم علامت زن و قلم هندسی و پاک کردن آنها با پاک کن
  • تایپ متون با استفادع از ابزار تایپ کردن
  • پخش فایلهای مالتی مدیا
  • ایجاد اسلاید های مختلف
  • استفاده از برنامه در تمامی نرم افزارها و تمامی صفحات کامپیوتر
  • چراغ قوه هوشمند
  • نقاله، گونیا، خط کش، پرگار و ساعت هوشمند
  • ابزار برش عکس
  • فیلمبرداری از صفحه نمایش
  • صفحه کلید مجازی
  • چاپ کردن تمام یا قسمتی از اسلاید ها
  • خروجی گرفتن از اسلایدها بصورت های مختلف از جمله ( عکس، پاورپوینت، پی دی اف، اچ تی ام ال)
  • اجرا بدون نیاز به نصب بر روی هر سیستمی

گروه توسعه محتوای الکترونیکی و آموزش مجازی دانش آموزی

مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش

 

 

 

 

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:52 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 

ناصرالحق يا ناصر كبير، اوّلين علوى از تبار امام حسين‏عليه السلام كه نسب او به امام سجّادعليه السلام منتهى مى‏شود.
ناصرالحق به جهاتى در تاريخ شمال كشور، اهميّت فوق‏العاده‏اى دارد كه فهرست اقدامات و خدمات مهمّ آن بزرگوار بدين شرح است:
1. اوّلين مروّج دين خاتم الانبيا حضرت محمدصلى الله عليه وآله وسلم در ديار ديلم.
2. اوّلين فرمانرواى شيعى در اين ديار، كه 14 سال بر مردم اين منطقه حكومت كرد.
3. سومين علوى در طبرستان، كه قدرت را به دست گرفت و به مدت 3 سال بر مردم طبرستان فرمانروايى نمود.
4. تأسيس مساجد متعدد در بلاد گيلان، ديلم و...
5. مشاور امين، لايق و كاردان در دستگاه حكومتى سادات بنى‏الحسن‏عليه السلام.

 

تولّد

ناصرالحق، حسن بن على بن حسن بن عمر اشرف بن على‏بن الحسين‏عليه السلام، مكنّى به ابومحمّد و ملقّب به ناصرالحق و ناصر كبير و موصوف به اطروش و اَصَمّ است. وى، جدّ مادرى سيد مرتضى علم الهدى (335 - 436ق.) و سيد رضى، گردآورنده نهج‏البلاغه (361 - 406ق.) است كه دين اسلام را در سرزمين ديلم رواج داد. وى به سال 225ق. در مدينه طيّبه به دنيا آمد.
پدرش، على، شاخه‏اى از شجره طوبى و مادرش، امّ‏ولد، از زنان پاكدامن و اهل خراسان است. او در چنين خاندانى با فضيلت رشد كرد.2
امّا عده‏اى علت ملقّب شدن او را به اَصَم و اُطْروش، كه به معناى ناشنواست، چنين بيان كرده‏اند كه رافع بن هرثمه به دستور اسماعيل‏بن احمد سامانى، بعد از قتل محمدبن زيد (داعى صغير) ناصر را گرفت و هزار تازيانه بر او زد. برخى نيز مى‏گويند كه ناصر به عنوان فرمانده علويان، در لشكر داعى صغير، در معركه جنگ با ساسانيان در نيشابور، شمشيرى به سرش برخورد كرد كه بر اثر اين جراحت يا در اثر تازيانه، دچار ناشنوايى شده؛ از اين رو بدين لقب مشهور گرديد.3

فرمانده شجاع‏

سال ورود ناصر كبير به ايران معلوم نيست؛ ولى او مدتى در دستگاه حكومتى حسن‏بن زيد؛ داعى كبير - كه از سال 250 تا 270ق. امتداد يافت - و نيز بعد از وى در دستگاه حكومتى محمدبن زيد؛ داعى صغير - بين سال‏هاى 270 تا 287ق. - به عنوان مشاورى امين، عالمى آگاه، فرمانده‏اى شجاع و سياستمدارى متدين و زيرك مشغول خدمت بوده است.
در سال 287ق. در پيكار سامانيان با علويان كه منجر به شهادت داعى صغير گرديد و طبرستان از قلمرو قدرت علويان خارج و به دست سامانيان افتاد، ناصر كبير به بلاد ديلم رفت و مدّت 14 سال به تبليغ دين اسلام پرداخت. او از سال 287 تا 301ق. به عنوان «اوّلين حاكم علوى»، اقدام به تأسيس دولت شيعى در بلاد ديلم نمود و توانست از راه فرهنگ و جاذبه فرهنگى اسلام، محبت اهل‏بيت‏عليهم السلام را در اعماق وجود مردم ديلم نفوذ دهد، و از همين راه، مردم زيادى از اين ديار را به دست خود به دين اسلام درآورد.

فتح فرهنگى‏

عظمت كار فرهنگى ناصر كبير زمانى روشن مى‏شود كه بدانيم در فتوحات اسلامى، با اينكه مسلمانان از يك طرف تا قلب اروپا و آفريقا پيش رفتند و از طرفى ديگر تا ماوراءالنهر را فتح كردند، نتوانستند با قهر و غلبه بر «ديلم» غالب شوند. مسلمانان بارها به ديلم هجوم بردند؛ ولى فتح نظامى آن ميسّر نشد؛4 گرچه ورود ديلمى‏ها به اسلام و سكونت آنان در سرزمين‏هاى عربى به زمان پيامبرصلى الله عليه وآله وسلم آغاز مى‏گردد.
ديلمى‏ها مردمى بسيار دلاور و بى‏باك بودند و قبل از پذيرش دين اسلام، جزو خطرناك‏ترين دشمنان مسلمانان محسوب مى‏شدند. نبردهاى خونين ديلميان و طبريان با لشكريان عرب تا اواسط قرن سوم هجرى، يعنى بيش از 250 سال جريان داشت. هركس از جانب خلفا به حكومت جبال يا عراق عجم گمارده مى‏شد، مهم‏ترين وظيفه و مأموريتش جنگ با ديلميان و جلوگيرى از تاخت و تاز آنان بود. نخستين جنگ بين ديلميان و اعراب در سال 22 هجرى، در زمان عمر، بين قزوين و همدان رخ داد كه منجر به شكست اعراب گرديد. مسلمانانى كه نذر مى‏كردند به جهاد بروند تا به دفاع از مرزهاى اسلامى بپردازند، بيشتر ترجيح مى‏دادند در شهر قزوين اقامت كنند؛ زيرا اين شهر سرحدّ معروف ديلم بود.5
از شواهد تاريخى به دست مى‏آيد كه مردم ديلم پس از فتح ايران به دست مسلمانان و انقراض ساسانيان، تصميم داشتند استقلال ايران را دوباره به دست آورند و در برانداختن خلفاى عرب نيز كوشش مى‏كردند. آنان در رسيدن به هدف خود، سرسختى نشان مى‏دادند و چون آل على‏عليه السلام پس از روى كار آمدن خلفاى اموى و عباسى همواره در حال مبارزه با خلفا و مورد ظلم و تعدّى آنها بودند، ديلميان با پناه دادن به آنان، مى‏خواستند به هر كيفيت شده، خلفا را براندازند و مظلوم را يارى نمايند و همين امر، سر انجام باعث تشرّف آنان به دين اسلام شد.
مردم ديلم كه از جهت ديندارى، به قياس ساير ولايات ايران، بايد داراى مذهب زرتشت باشند، با تابيدن نور اسلام بر قلبشان، همگى مسلمان و شيعه دوازده امامى شدند. بر خلاف برخى نقاط ديگر، اسلام آوردن ديلميان براى فرار از جزيه و ماليات و ساير ملاحظات ديگر، همچون بيم از خلفاى مقتدر و لشكريان فاتح عرب نبوده؛ بلكه پذيرش اسلام از طرف آنان، به پيروى از افكار و اعتقادات قلبى خويش به دنبال ترسيم چهره واقعى اسلام، توسط ناصر بوده است.
در مورد رمز عدم موفقيت لشكريان عرب در شكست ديلميان، مى‏توان به عامل مهمّ ديگرى چون تركيب و تلفيق شجاعت ذاتى و روحيه سلحشورى و استقلال خواهى ديلميان اشاره كرد. سختى معابر نظامى و وجود ديوار بلند سلسله جبال البرز به اضافه رطوبت شديد و باتلاق‏ها و بارندگى زياده از حدّ كرانه‏هاى خزر نيز از جمله عوامل ديگر است كه در مجموع، چنان قدرتى به وجود آورده بود كه ورود با قهر و غلبه به اين ديار، غير ممكن بود و اعراب را ياراى مقاومت و جنگيدن در چنين شرايطى نبود.
وجود زيارتگاه‏هاى متعدّد در گيلان و مازندران، نشان مى‏دهد كه اين سرزمين همواره مورد توجه امام‏زادگان، سادات علوى و بزرگان شيعه بوده است.6 فخرالدين اسعد گرگانى، شاعر قرن پنجم، درباره سرزمين و شجاعت مردم ديلم چنين مى‏سرايد:
زمين ديلمان جايى است محكم‏
بدو در، لشگرى از گيل و ديلم...7

دولت سبز

ناصر به ديلم رفت و توانست با آموزش مبانى اسلام و معارف ناب علوى، مردم آن سامان را به دين اسلام دعوت نمايد. گرچه يحيى‏بن عبداللَّه ديلمى، از نوادگان امام حسن‏عليه السلام در سال 174 يا 176ق. با توصيه و راهنمايى برامكه، به ديار ديلم پناهنده شد8 و موفق به تأسيس مسجدى در آنجا گرديد؛ ولى نتوانست دين اسلام را در اين بلاد رواج دهد. رواج گسترده اسلام، توسط ناصر به تحقق پيوست و اسلام در سرزمين ديلم و طبرستان مستقر گرديد. برخى گويند حدود دو هزار نفر و برخى گفته‏اند هزار هزار بنده و مملوك به دست او اسلام آورده‏اند. شيخ ابوالقاسم بستى روايت مى‏كند كه:
«اسلام آوردند در دست او در روز واحد چهار هزار بنده و مملوك.»9
ناصر كه مردى فقيه، عالم، سياست مدار و شاعر بود و بر بسيارى از علوم زمان خود تسلط شگفت‏انگيز داشت و در مراتب فضل و دادگرى برايش همتايى نبود، كم كم در قلوب مردم آن ديار نفوذ كرد و توانست به يارى قشرهاى مختلف جامعه، بخصوص قشرهاى پايين، بار ديگر بعد از گذشت 14 سال از شهادت داعى صغير، حكومت را در كرانه‏هاى خزر، از آنِ علويان نمايد.
او زمين‏ها را بين كشاورزان بى‏بضاعت تقسيم كرد و حكّام محلّى را كه به مردم ظلم مى‏كردند، با كمك مردم شكست داد و مساجد متعددى بنا ساخت و با كمك سرداران ديلمى و لشكر بسيار در سال 301ق. به طبرستان حمله كرد و اسماعيل بن احمد سامانى و پيروان بنى‏العباس را شكست داد. وى آمل، پايتخت آنان را متصرف و به مدت سه سال به عنوان سومين علوى، بر طبرستان حكومت نمود. او لشكريان دستگير شده عباسى و علويان فريب خورده‏اى را كه در جنگ اسير شده بودند، مورد عفو قرار داد و با زندانيان، به عدل و انصاف رفتار نمود و در مسجد آمل كه ازدحام زيادى شده بود، خطبه‏اى غرّا ايراد نمود.10

طبرى مى‏نويسد:
«مردم جهان كسى را همتاى اُطْروش در دادگرى و حُسنِ سيرت و برپاداشتن حق نديده‏اند.»11

فضايل اخلاقى‏

ناصر كبير در عبادت و زهد بسيار كوشا و شب و روز به طاعت و عبادت خداوند متعال مشغول بود و روش او تا آخر عمر چنين بوده است.
او شعر را به عربى، نيكو مى‏سروده و اكثر اشعارش در مواعظ و مراثى بوده است. وى صاحب فضايل و كرامات بى‏شمارى بوده، همين فضيلت، او را بس كه تشيّع و اسلام را به صورت علمى و عملى در شمال ايران رواج داد و كانون توجّه رجال، عالمان و فقيهان بوده است. 
او صاحب تأليفات فراوانى در فقه، اصول، تفسير، عقايد، شعر، حديث و كلام است.
برخى، تأليفات او را به 100 تا 300 كتاب دانسته‏اند. يكى از كتاب‏هاى ناصر، مسائل ناصريّات و مشتمل بر 207 مسئله فقهى است كه سيد مرتضى علم الهدى آن را شرح نموده و براى آنكه اثبات نمايد جدّش ناصر، مذهب امامى داشته (برخلاف برخى كه او را زيدى مى‏دانند) جميع فتواهاى آن كتاب را با اقوال و فتاواى مذهب شيعه اثنا عشرى تطبيق نموده است. و در ابتداى شرح كتاب ناصريّات، در باره فضايل جدّش مى‏نويسد:
امّا ابومحمد، ناصر كبير، حسن‏بن على رضى‏اللَّه عنه و قدّس‏اللَّه روحه، فضيلت او در علم و زهد و فقاهت، اظهر من‏الشمس است و او كسى است كه دين مقدس اسلام را در بلاد ديلم نشر داد و مردم را از غرقاب ضلالت و جهالت نجات داد و به شاهراه هدايت دلالت نمود.12

فرزندان‏

ناصر داراى 10 فرزند بود؛ 5 پسر و 5 دختر، كه فرزندان و نوادگان آنان، همگى از فقيهان، محدثان و برجستگان بوده و در ايران و عراق پراكنده هستند.

وفات‏

ناصر كبير در اواخر عمر، از سياست و جنگ و حكومت، كناره‏گيرى كرد. او در سال 301ق. آمل را تصرّف كرد و با اينكه فرزند ارشدش، ابوالحسين احمد بن اطروش از هر جهت لياقت حكومت را داشت، بنا به عللى، زمام امور را به دست يكى از علويان به نام قاسم بن حسن داد كه وى به او خيانت كرد.
به دستور اطروش، قاسم را دستگير و زندانى نمودند؛ امّا وى اظهار ندامت نمود و اطروش او را عفو و دختر خود را به عقد وى درآورد و زمام امور حكومت را در اواخر عمرش به او داد و خود به زهد و پارسايى، ارشاد خلق، تدريس و آبادانى شهرها گذراند. وى سرانجام در شب جمعه 25 شعبان 304ق. در حالى كه عمر شريفش به 79 سال رسيده بود، دارفانى را وداع گفت و در روز جمعه در شهر آمل دفن گرديد.

*مزار او در محله پایین بازار آمل (شهرقدیم) واقع است و به گنبد ناصرالحق معروف است.

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:50 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 


 

بدیع‌الزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشتهٔ ۶۰۲ ق.) مهندس مسلمان از جزیره در شمال عراق بود

نخستین ربات قابل برنامه‌ریزی انسان نما، اختراع جزری.

جزری کتاب خود را  به زبان عربی نوشته و آن را «الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل» نام گذاشته. معنی واژه‌به‌واژهٔ آن می‌شود: «دانستنی‌هایی در رابطه با مکانیزم‌های هوشمند» این کتاب در فارسی با عنوان «مبانی نظری و عملی مهندسی مکانیک در تمدن اسلامی» ترجمه شده‌است. جزری این کتاب را در سال ۶۰۲ هجری به فرمان قرا ارسلان امیر سلسله آرتوقلو در دیاربکر آناتولی تالیف کرده‌است.

جزری در این کتاب طرز کار و ساخت ۵۰ دستگاه که خود ساخته و به کار برده را تشریح می‌کند. این دستگاه‌ها شامل ساعت‌های آبی و شمعی، ظرف‌ها و فواره‌های خودکار، وسایل آبرسانی از نهر و چاه، ابزار خودکار نواختن نی و دیگر وسایل از جمله قفل رمزی و قفل کلون‌دار و ابزار هندسی است. بخش عمده اسباب و تعبیه‌هایی که وی در آن شرح می‌دهد اختراع خود او بوده‌است.دستگاههایی‌ که‌ در این‌ کتاب‌ تشریح‌ شده‌ است‌، همگی‌ از نظر فنی‌ درست‌ و قابل‌ ساخت‌اند. سه‌ نمونه‌ از دستگاههای‌ جزری‌ (یک‌ تلمبه‌، یک‌ ساعت‌ آبی‌ و یکی‌ از وسایل‌ اندازه‌گیری‌ مقدار خون‌ در عمل‌ رگ‌زنی‌) ساخته‌ شد و در جشنواره جهانی‌ اسلام‌ در 1355 ش‌/1976 در لندن‌ به‌ نمایش‌ در آمد

الجزری نخستین ربات قابل برنامه‌ریزی انسان نما را در اواخر عمرش ساخت. به این علت او به عنوان پدر علم مهندسی رباتیک جهان شناخته می‌شود. اختراع او، یک قایق آبی بود که در آن چهار نوازندهٔ مصنوعی موسیقی برای مراسم و برنامه‌های جشن سلطنتی، آهنگ می‌نواختند و حاضران را سرگرم می‌کردند، ساز‌ها به صورت هیدرولیک و با کمک آب برنامه ریزی می‌شود.

در کتاب جزری شمار چشمگیری واژه و اصطلاح فارسی یافت می‌شود که نشانگر تأثیر بزرگ ایرانیان در فناوری جهان اسلام در سده‌های میانه‌ است.

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:48 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 در سوئد مدرسه ای ابتدایی راه اندازی شده که کودکان با وجود دکوراسیونی که رضایت خاطرشان را فراهم می کند احساس می کنند در مزل و اتاق خود تحصیل می کنند.

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:45 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 




 

  روش کار: 

 

1. نخست مخروط آتش فشان را بسازیم.6 فنجان آرد 2فنجان نمک4 قاشق سوپخوری روغن غذا خوری و 2فنجان آب رامخلوط کنید. مخلوط بدست آمده باید یکنواخت ومحکم باشد(در صورت نیاز می توانید آب بیشتری اضافه کنید  (


2. بطری پلاستیکی را در ظرف مورد نظر به طور ایستاده قرار دهید و خمیر تهیه شده را در اطراف آن به شکل یک کوه آتش فشان فرم دهید البته توجه داشته باشید که آن را به طور کامل نپوشانید قسمت دهانه آن را برای اضافه کردن بقیه مواد خالی نگه دارید.


3. قسمت بیشتر بطری را با آب گرم پر کنید و مقدار کمی از رنگ قرمز غذارا به آن اضافه کنید.

4. پودر لباسشویی به محتویات بطری اضافه کنید.

5. دو قاشق سوپ خوری جوش شیرین به بطری اضافه کنید.

6. به آرامی سرکه را به بطری اضافه کنید.

 

مراقب باشید زمان فوران کوه آتش فشان رسیده است. 

 

نکات:

گدازه هایی با رنگ قرمز ملایم در نتیجه واکنش بین جوش شیرین وسرکه تولید خواهد شد.


در این واکنش مانند آتش فشان حقیقی گاز کربن دی اکسید هم تولید خواهد شد.


به دلیل تولید گاز کربن دی اکسید در بطری پلاستیکی فشاری ایجاد می شودو(به علت حضورپودر لباسشویی) حبابهایی از آتشفشان خارج خواهد شد که چهره زیبایی به آزمایش می دهد

اگر چند قطره رنگ زرد هم به آن اضافه کنید گدازه های خارج شده رنگ زیبا تر وطبیعی تری پیدا خواهند کرد.

با آب اکسیژنه خیلی کف  سریعتر و قشنگتر ی تولید می شود. با دی کرومات هم خوش رنگ می شود

 

 

یا ابتدا دی کرو مات آمونیوم را روی سینی می ریزیم و مانند یک تپه کوچک درست میکنیم و شعله ی آتش را روی آن میگیریم چند لحظه بعد واکنش صورت می گیرد و گرما و نور زیادی آغاز میکند .

شاید در ابتدا به نظر برسد که دی کرومات آمونیوم در حال سوختن است . اما این طور نیست . چون اگر یک بشر را روی آن بگذاریم ، واکنش متوقف نمیشوداما اگر روی یک آتش ، بشر بگذاریم ، شعله آتش خاموش میشود .

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:42 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 آموزش کسرها



كارگاه كسر در واقع نرم افزاري براي تمرين و تثبيت مفهوم كسر مي باشد.

در اين نرم افزار دانش آموز به كمك شكلهایی مثل ( دايره ، مستطيل ومحور ) با موارد زیر آشنا می شود :


با مفهوم كسر

چگونگي نوشتن اعداد كسري 

با مفهوم كسرهاي مساوي

مقايسه اعداد كسري

رابطه ي كسر با تقسيم 

اعداد مخلوط

رابطه ي كسربا اعداد اعشاري و درصد


دانلود نرم افزار

 

 

چهار شنبه 29 آذر 1391برچسب:, :: 11:39 قبل از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 برای دریافت نمونه سؤالات تستی

درس ششم ورزش و نیرو 1 بر روی لینک زیر کلیک کنید


 

  

 

 

سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:, :: 11:27 بعد از ظهر :: نويسنده : سروش صدقانی

 اولین زن جراح ایرانی:"سکینه پری" متولد 1281-1307 در روسیه دیپلم دکتری گرفت و 1314 با اجازه نامه ی پزشکی خود را دریافت کرد.

اولین زن جراح پلاستیک:"دکتر هاسمیک هاراطونیان" در سال 1339 در این رشته فارغ التحصیل شد.

اولین زن داروساز:"اقدس غربی" و "اختر فردوس" اولین زنان دکتر داروساز ایرانی هستند که در سال 1316 وارد دانشگاه تهران شدند و در سال 1320 در این رشته فارغ التحصیل شدند.

اولین زن وکیل دادگستری:"یکاترینا سعیدخوانیان" متولد1278 اولین زن ایرانی که پس از تحصیل در رشته قضایی در روسیه به سال 1327 در تهران پروانه وکالت گرفت و به کار پرداخت. 

اولین زن تاجر ایرانی: "مهین افشار" در سال 1336 موفق به دریافت کارت بازرگانی شد.

اولین زن سرتیب ایرانی:"مرضیه ارفعی" در سال 1312 با درجه هم ردیف سروانی در ارتش مشغول خدمت شد و در سال 1338 به عنوان اولین زن به درجه سرتیپی رسید. 

اولین زن روزنامه نگار:"صدیقه دولت" در اصفهان به سال 1297 مجله" جمعیت نسوان وطن خواه" و مجله " زبان زنان" را منتشر کرد. 

اولین زن خلبان:"عفت تجارتی" در سال 1318 در 22 سالگی برای اولین بار و به عنوان اولین زن در رشته خلبانی نام نویسی کرد و در همان سال اولین پرواز خود را با هواپیمای تایگرموس انجام داد. 

اولین زن پرستار:"فاطمه توانایی" که در سال 1310 در آموزشگاه کوچک در شهر رشت نام نویسی کرد. او در سال 1314 در این رشته فارغ التحصیل شد. 

اولین هنرمندان زن تاتر:اولین زنان که روی صحنه رفتند دو تن از زنان ارمنی به نام های " وارتوتریان"و"سراکالندریان" بودند.اولین زن آوازه خوان:"قمرالملوک وزیری" که صفحه پر کرد و پس از او "ملوک ضرابی" بود



ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 29
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 29
بازدید ماه : 133
بازدید کل : 28170
تعداد مطالب : 255
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


Alternative content